In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van zaterdag 27 juli 2024 t/m zaterdag 17-08-24 (Week 31-33)

Chemische voorbehandeling

Net zoals olie en water niet goed mengen, geldt dit ook voor andere producten

Wanneer een metaal gecoat moet worden met een beschermende laag is het mogelijk dat de coating niet voldoende hecht. Door chemische voorbehandeling toe te passen zal het oppervlak dusdanig gereinigd zijn waardoor een goede hechting ontstaat voor het poedercoaten. Op deze pagina leggen we uit welke stappen er worden doorgelopen tijdens de chemische voorbehandeling.

1. Ontvetten

Vet is een uitstekend smeermiddel, en daarmee het tegenovergestelde van een oppervlak dat goed hecht. Veel producten van staal zullen eerst grondig ontvet moeten worden alvorens een coating aan te kunnen brengen.

2. Beitsen

Na ontvetting van het oppervlak zullen er oxide lagen overblijven op aluminum en zink. Deze lagen worden verwijderd om de hechting van de coatinglaag te versterken. Anders is de kans op voortijdig loslaten van de coating groter.

3. Passiveren

Dit is een proces dat toegepast wordt bij producten van staal, rvs, aluminum en zink. Passiveren voegt een aanvullende beschermende laag toe die helpt corrosie tegen te gaan. Ook deze stap zal de hechting van de deklaag verbeteren.

Milieu

Het afvalwater wordt in een daarvoor speciale afdeling gezuiverd en hergebruikt. Vaste deeltjes worden separaat uitgefilterd tot een pasteuze massa. Reststromen worden continue gemonitord en op de juiste wijze afgevoerd. Onze processen zijn er op gericht zo minimaal mogelijke residu te laten ontstaan. Voor onze energie behoeften hebben wij ons volledige dakplan belegd met zonnepanelen.

Met chemische voorbehandeling zal de uiteindelijke coating beter hechten, daarnaast kan het de eigenschappen van het onderliggende materiaal verbeteren.
Meer weten over de mogelijkheden van chemische voorbehandeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen