De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag (10 en 11 mei) zijn wij gesloten.

Stralen

Bij coaten of lakken is de voorbehandeling essentieel

Het te bewerken materiaal grondig reinigen en gereedmaken voor behandeling kan de duurzaamheid enorm doen toenemen. Het is mogelijk om het oppervlak te schuren of te stralen, op deze pagina leggen we uit welke methoden er bij Waayenberg Coatings worden toegepast, en wat eigenlijk het verschil is tussen schuren en stralen.

Schuren of stralen?

Bij schuren wordt een ruw gereedschap gebruikt dat direct contact maakt met het oppervlak van het te behandelen materiaal. Bij stralen worden korrels of druppels van variabele diameter onder hoge druk tegen het materiaal gespoten. Het gereedschap komt dus niet direct in contact met het oppervlak. De druk is variabel, dit geldt ook voor de korrel of druppel. Deze methode leent zich beter voor minder poreuze materialen zoals staal of hard hout.

Stralen is doorgaans de snelste en meest kosteneffectieve oplossing. Hoekjes en groeven die niet bereikt kunnen worden met deze methoden zullen we achteraf met schuren afwerken.

Gestraalde trappen

Machinaal of handmatig?

De keuze voor machinale bewerking of handmatige straling wordt bepaald aan de hand van het te bewerken materiaal alsmede het totaal oppervlak.  Bij Waayenberg Coatings beschikken we over een doorloop/hangbaan werpstraal machine met 12 turbines die producten kan verwerken tot een formaat van:

  • 8000 mm Lang
  • 1500 mm Breed
  • 2000 mm Hoog

Het betreft een straalcabine met de volgende afmetingen:

  • 12 m Lang
  • 5,25 m Breed
  • 4 m Hoog

Machinaal: Bij een machinale bewerking wordt het object in onze straalcabine geplaatst en volgens nauwkeurige instellingen gestraald. Dit proces verloopt snel, nauwkeurig en is kosteneffectief.

Handmatig: Wanneer de afmetingen of vormgeving het niet toelaat om het product in de straalcabine te bewerken, dan zal ons ervaren team handmatig stralen met uiterste precisie. Tijdens dit proces wordt uiteraard voldaan aan alle eisen omtrent veiligheid voor het personeel en het milieu. Daarnaast is een grote straalhal aanwezig die objecten tot 13 x 6.5 meter lengte toelaten handmatig te stralen. Hiermee kunnen wij tot Sa 3.0 niveau behalen. Verschillende straalmiddel soorten kunnen wij inzetten op basis van gewenste eindkwaliteit.

Informeer geheel vrijblijvend naar alle mogelijkheden.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen