De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag (10 en 11 mei) zijn wij gesloten.

Epoxy-polyester

Dit bestaat hoofdzakelijk uit epoxy, waar extra polyesterhars aan is toegevoegd

Zo ontstaat er een combinatie van kenmerken die elkaar aanvullen. Zo heeft polyester UV-werende eigenschappen die epoxy van zichzelf niet bezit. Aan de andere kant zorgt het hoofdbestanddeel epoxy juist voor een uitstekende corrosiebestendige laag. Lees voor meer informatie ook de pagina’s over de afzonderlijke materialen, en ontdek in welke gevallen je beter voor één of twee lagen coating kunt kiezen.

Waarom kiezen voor coating met Epoxy-polyester?

Het voornaamste voordeel van epoxy is de bestendigheid tegen corrosie, roest dus. Omdat deze stof bij zonlicht zal verkleuren en de glans zal verdwijnen, is het geen materiaal om buiten te gebruiken. Polyester is wel UV-werend, daarnaast verhoogt het ook de elasticiteit van de coating. Epoxy-polyester is vooral geschikt voor gebruik in huis, denk aan radiatoren voor CV-installaties. Ook voor huishoudelijke apparatuur is deze poedercoating geschikt, binnen industriële omgevingen wordt minder gebruik gemaakt van dit product.

Onderscheidende eigenschappen

Het beste van epoxy gecombineerd met het beste van polyester, dat is epoxy-polyester. Daarbij moet worden opgemerkt dat de UV-werende eigenschappen het niet halen bij een dubbellaags coating. Door te werken met twee lagen kunnen de beste en meest duurzame resultaten worden behaald, al zal dit niet in alle gevallen wenselijk zijn.

Maatwerk poedercoating

Waayenberg Coatings levert verschillende producten voor uiteenlopende toepassingen. Onze kennis van materialen en technieken zorgt ervoor dat we maatwerk kunnen leveren voor al onze klanten. Zo kunnen we naast de standaard RAL kleuren ook unieke kleuren mengen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor maatwerk poedercoating.

Enkele of dubbele laag?

Beide materialen die we hierboven hebben besproken, evenals de combinatie van deze stoffen, kunnen als enkele laag worden aangebracht. Toch kan het in een aantal gevallen beter zijn om een onderlaag en bovenlaag aan te brengen voor een optimaal resultaat. Bijvoorbeeld voor gebruik buiten, waarbij zowel bescherming tegen roest als UV-werende eigenschappen van belang zijn.

Meer weten over epoxy-polyester? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen