De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag (10 en 11 mei) zijn wij gesloten.

Polyurethaan poeder

Polyurethaan maakt een belangrijk onderdeel uit van de polymeren familie

Dit materiaal kent vele toepassingen waaronder kunstleder. Het is ook bekend als Pur of PU. Het valt onder de copolymeren die opgebouwd zijn uit twee segmenten. Als eerste een hard segment, en vervolgens een zacht segment. Door de reactie van de isocyanaat en alcoholgroepen ontstaat er een urethaan binding. Door harde en zachte kenmerken met elkaar te combineren ontstaat er een stof die het beste van twee werelden bij elkaar brengt. Bij coatings wordt polyurethaan poeder vooral gebruikt als coating voor producten die graffiti werend moeten zijn.

Waarom kiezen voor coating met polyurethaan?

Polyurethaan wordt veel gebruikt in de auto-industrie voor autolak. Dit is vanwege de krasvaste eigenschappen, de mooie glans na uitharden en een goede bestendigheid tegen steenslag. Tientallen jaren geleden werd het materiaal nog exclusief gebruikt binnen de industriële sectoren, nu worden er ook steeds meer consumenten producten op basis van polyurethaan gemaakt.

Onderscheidende eigenschappen

Naast de elastische en toch robuuste eigenschappen, is een coating van polyurethaan ook eenvoudig te reinigen. Daarmee is het een geschikte coating voor objecten die gevoelig zijn voor vandalisme, en dan met name voor het bekladden van deze objecten. Denk hierbij aan anti-graffiti muren maar ook bouwmaterieel dat vaak beklad wordt.

Maatwerk poedercoating

PU is een bekende verschijning in de modewereld, ook als schuim voor diverse toepassingen is Pur zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan woningisolatie, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen harde en zachte soorten schuim. Bij Waayenberg Coatings maken we gebruik van een poedervorm die zich goed hecht op de ondergrond, en tegelijkertijd aantasting zoals verf afstoot, of in ieder geval eenvoudig te reinigen maakt. Een polyurethaan coating is overigens geschikt voor gebruik buiten, wat uiteraard een voorwaarde is bij anti-graffiti behandeling.

De specialisten van Waayenberg kunnen adviseren in de keuze van de meest geschikte coating voor iedere toepassing. Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen