Structuurpoeder

Een coating heeft een kleur en er zijn ontelbaar veel kleuren te mengen

Zowel op basis van de standaard RAL kleuren als unieke samenstellingen. Een glanzend effect kan eveneens een grote impact hebben op het aanzicht van een object. Dan is er nog structuurpoeder, een methode waarbij de toplaag met een specifieke structuur wordt aangebracht. Deze structuren zijn te realiseren met zowel epoxy als polyester.

Waarom kiezen voor structuurpoeder?

De drie voornaamste redenen om te kiezen voor coating met structuurpoeder zijn:

  • Het product zal een meer robuust en ruw uiterlijk krijgen, wat er vaak mooi uitziet.
  • Het oppervlak zal ruwer aanvoelen waardoor het betere anti-slip eigenschappen krijgt.
  • Vuil hecht zich minder snel aan het oppervlak. Daar staat tegenover dat reiniging wel grondig moet plaatsvinden afhankelijk van de gekozen structuur.

Verschillende structuren

Waayenberg Coatings beschikt over de juiste middelen en kennis om structuurpoeder in verschillende stijlen te spuiten. Zo is er de hamerslag vorm, dit zijn ‘deukjes’ die het gevoel geven dat het materiaal met een hamer in vorm is gebracht. Dan is er het leermotief wat een robuust en rustiek aanzicht geeft aan het materiaal. De sinaasappelstructuur spreekt voor zich, deze kleine ‘kraters’ scheppen karakter en zorgen voor meer grip. Dan is er nog het zandeffect, dat een subtiel mat karakter geeft en eveneens de frictie op het materiaal zal verhogen. Vraag gerust een staal aan via onze helpdeskmedewerkers, die helpen je graag verder.

Verschillende kleuren

Waayenberg Coatings kan alle gewenste RAL kleuren leveren, daarnaast is het ook mogelijk om kleuren op maat te realiseren. Geef aan welke kleurstelling gewenst is, en wij zullen daar een oplossing voor vinden. Ook wat betreft glanseffect bestaan er diverse mogelijkheden. Combinaties van kleur, glans en structuur creëren samen unieke tinten die perfect af te stemmen zijn op bijvoorbeeld de huisstijl van de organisatie.

Meer weten over de mogelijkheden van structuurpoeder? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen