De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag (10 en 11 mei) zijn wij gesloten.

Epoxy

Epoxy is een epoxide-polymeer dat ook wel polyepoxide genoemd wordt

Het betreft een stof die bestaat uit twee koolstofatomen en één zuurstofatoom die in een ringvormige configuratie geplaatst zijn. Deze stof behoort tot de thermohardende kunststoffen. Tijdens de productie zal de consistentie nog vloeibaar en dun zijn. Na uitharding kan het vermengd met glasvezel of een ander type vezel composiet worden. Het kan door het beperkte gewicht en krachtige eigenschappen toegepast worden in bijvoorbeeld de productie van boten.

Waarom kiezen voor coating met epoxy?

Epoxy heeft als grote voordeel dat het goed bestand is tegen corrosie. Wanneer materialen worden gecoat met dit poeder zal het product voor een lange tijd beschermd worden zonder de noodzaak voor intensief onderhoud. Het laat zich ook goed combineren met polyester, wat als toplaag gebruikt kan worden.

Onderscheidende eigenschappen

Hoewel epoxy met name uitblinkt door de corrosiebestendigheid, is het op zichzelf geen product om te gebruiken in locaties waar direct zonlicht aanwezig is. Het is namelijk geen UV-bestendige stof. Bij blootstelling aan zonlicht zal de kleur verschieten, ook de aanwezige glans zal afnemen. Dit is te voorkomen door een toplaag van polyester aan te brengen of een combinatie van epoxy-polyester te gebruiken.

Maatwerk poedercoating

Naast producten met een epoxy coating of een polyester coating is het ook mogelijk om deze twee materialen met elkaar te combineren. Zo ontstaat er een materiaal dat zowel corrosiebestendige eigenschappen bezit als UV-bestendige kenmerken heeft. Informeer naar de beste oplossing bij de specialisten van Waayenberg Coatings.

Enkele of dubbele laag?

Bij Waayenberg Coatings gebruiken we epoxy als een primer die onderdeel uitmaakt van een poedersysteem in twee lagen. Wanneer epoxy afgewerkt wordt met een laag polyesterpoeder ontstaat er een tweevoudige laag die optimale bescherming biedt. De epoxy-polyester coating is overigens exclusief bestemd voor gebruik binnenshuis. Bekijk de pagina over dit materiaal voor meer informatie.

Meer weten over epoxy? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen